Hvordan måler man influencer markedsføring ROI?

Den sidste, men vigtigste trin i enhver (influencer) marketing kampagne er at analysere resultater: der kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke influencer du skal samarbejde med, og hvad budgettet skal være til din næste kampagne.

Du tænker nok “Hvordan måler man ROI’en og hvilke KPI’er man skal bruge?” Dette er alt afhængig af formålet! 👇🏼

A) Øgning af brand bevidstheden

Influencers bruges ofte til at engagere nye målgrupper:  ved hjælp af sociale medier kan du nå dem, som du ikke kan nå gennem bannerannoncering eller diverse udendørs  medier.  Hvis dit hovedformål er synlighed, har du to nøgleaktiviteter du kan måle på gennem sociale medier: det samlede antal visninger og antallet af unikke brugere, der har set  indlægget  (med andre ord: eksponering)

Faktorer:

 • Impressions (indtryk)
 • Reach (eksponering)
 • Antallet af besøgende på hjemmesiden

Det er vigtigt at notere at følgerskaren  ikke viser hvor mange mennesker oplægget når ud til – specielt nu hvor influencers rækkevidde er reduceret betydeligt. Den gode nyhed er til gengæld, at en influencer kan have en forretnings profil eller en influencer profil på instagram (hvilket de større influencers har) der gøre dem istand til at se  antallet af eksponeringer og rækkevidde de har fået på deres enkelte oplæg. På den måde kan de informere virksomheden om den forventede rækkevidde og eksponering inden kampagnen starter, hvor de efterfølgende kan tage et skærmbillede  af de endelige  resultater når kampagnen afsluttet.

Hvis du bruger en influencer-marketing platform (såsom Promoty) kan du se både den forventede rækkevidde og den endelige rækkevidde for indlægget, samlet i ét sted. Det er især nyttigt, hvis du har og gøre med micro influencer, da de ofte ikke har en forretningsprofil.

_sabinebeck

B) Forbedring af brandets image

Faktorer:

 • Mængden af likes
 • Mængden af kommentare og kvalitet
 • Engagement rate
 • Pris pr.  engagement
 • Mængden af nye følgere
 • Antallet af medier, slået op af brugeren

Hvis målet er at få forbindelse til dine (potentielle) kunder, skal du fokusere på engagement- relaterede matrics. Ofte, beregnes prisen pr. engagement – det giver et godt grundlag til at sammenligne  forskellige kanaler eller influencer.  Det er også vigtigt at tjekke kvaliteten af likes og kommentarer: dette tydeliggør, om det høje engagement viser interesse for dit brand eller er opnået ved at benytte forskellige hacks.

Da folk normalt følger de  brands/virksomheder, som de bedst kan lide, er antallet af nye følgere også en god indikator. Naturligvis kun i tilfælde af at det ikke var obligatorisk at følge virksomhedens Instagram profil, for at deltage i deres GIVEAWAY! 

Hvis dit formål er at få influencers til at skabe indhold og billeder til dig – om det så er at lade dem slå indholdet op på deres egen profil eller om det er til brug i brandets/ virksomhedens profil er den vigtigste faktor,  antaller af oplsået billeder af virksomheden på Instagram.  Du kan spore dette ved at følge dit brands/virksomheds hashtag samt holde øje med udtalelserne.

 

Influenser giveaway samt måling af roi

C) Øge salget

Faktorer:

 • Mængden af besøgende på hjemmesiden.
 • Mængden af transaktioner og gennemsnitlig værdi
 • Stigning i salget
 • Returnering af investering (ROI)

For digitale produkter er målingen af disse faktorer ret lige til: specielle links eller salgsfremmende koder( rabatkoder) kan let måle virkningen af hver influencer på besøgende på hjemmesiden, antal transaktioner og salg. Hvordan gør man det?

1) Brug UTM tags

Du kan bruge dette værktøj til nemt at oprette en URL, der hjælper dig med at se resultater pr. Kanal, kampagne og  medium i Google Analytics.  Tip: du kan bruge navnet på influencer som nøgleord –  Så har du muligheden for at se, nøjagtigt hvor mange besøgende eller salgsindtægter hver influencer bragte.

Den linket URL er ret lang. I bloggen kan du nemt skjule det i et tekstlink. På instagram kan influencer tilføje linket til din hjemmeside via deres bio og henvise til det i deres historie eller i billedteksten (“link i bio!”). Hvis vedkommen har mere end 10.000 følgere, kan de også bruge funktionen “swipe up” i deres historier.

2) Opret specielle URL’er

For at undgå lange URL-træk kan du oprette en bestemt webadresse til influencer, så de kan omdirigere til den UTM- tagget  URL. Det giver dig også et nøjagtigt billede af oplysninger, om hvor mange besøgende, transaktioner og salg hvert indlæg genererer.

Hvis Google Analytics ser skræmmende ud, kan du også måle kliks med  bit.ly. Når du logger ind. Her kan du oprette et personligt  link, såsom bit.ly/promoty – dette vil se bedre ud end  et langt link som denne:  /l8d4qwy link, and according bit.ly, gives you 34% .

3) Opret en personlig landings side for influencer

I tilfælde af langsigtet samarbejde med en influencer, kan virksomheden oprette en personlig landingsside, hvor influenceren kan dele deres oplevelse med produktet. En landingsside skabt ud fra influencerens vinkel vil appellerer til sine følgere en del bedre end en almindelig forretningside – dette vil have en større effekt i  samspil med en rabatkode!

4) Opret en særlig rabatkode til influencer

Hvis platformen som du har bygget din hjemmeside op i tillader det, vil en af de nemmeste måneder være, at oprette en unik salgsfremmende kode til hver influencer. Jo større rabat du kan tilbyde- selv på kort sigt, jo mere motiveret er  influencerne til at dele det! Det har trods alt en værdi for deres følgere.

 

Promoty influencer statistikker fra kampagne billeder

Konklusion

Influencer marketing har undergået en enorm vækst i de seneste år. Med denne enorme vækst , ser det ud til at diverse målingsværktøjer endnu ikke kan følge med udvikling af trenden. Måling af resultater er lidt kompliceret, besværligt og ikke nøjagtigt nok.

Samtidig er det  tydelig, at feltet konstant udvikler sig. Der kommer nye spændende værktøjer: udover de nye løsninger fra Google og Facebook er der skabt flere influencer marketings platforme, der giver et godt overblik over kampagne statistikkerne. Brugen af Shopping til Instagram er stigende, samt værktøjer til modeorienteret influencers som i Snapppt og  LIKEtoKNOW.it har også banet deres vej op. Vi er spændte og ser frem til  hvad der ellers kommer af nye værktøjer!

Hvis du ønsker at samle alle dine kampagne statistikker, både pr. Opslag samt pr. Kampagne, så flyt dine influencer markedsføringskampagner til Promoty!  Oprettelse af en kampagne er gratis, og du betaler kun for de  opslag du kan lide!

 

More on the topic