Alt du skal vide om Influencer Marketing

Influencer marketing er et af de hurtigst voksende områder inden for marketing: fra 8 milliarder dollars i 2020 forventes branchen at vokse til 15 milliarder dollars inden 2022.

Hvordan finder man influencers til ens brand? Hvordan betaler man dem samt hvordan måler man succesen? Vi har samlet de vigtigste spørgsmål og anbefalinger indenfor influencer marketing – læs fra starten eller gå direkte til det emne, der er interessant! 👇🏼

1. Hvad er influencer marketing?
2. Er influencer marketing det rigtige for mig?
3. Hvordan kommer man i gang med influencer marketing?
4. Hvordan finder jeg de rigtige influencers?
5. Hvordan vælger jeg de rigtige influencers?
6. Hvordan skriver jeg en attraktiv influencer brief?
7. Hvilke samarbejder kan man lave med influencers?
8. Hvordan belønner man influencers?
9. Hvordan måler man succeskriterier i influencer marketing?

1. Hvad er influencer markedsføring?

Influencer marketing går hånd i hånd med to andre felter indenfor marketing: sociale medier og marketing af indhold. Som navnet også indikerer, influencer marketing anvender influencere, der promoverer et brands produkter eller tjenester og har en vis indflydelse på sociale medier. Derfor er i influencer marketing en meget god kanal til at promovere word of mouth marketing.

92% af forbrugerne rundt omkring i verden fortæller, at de stoler på optjente medier, såsom anbefalinger fra venner og familie, frem for alle andre former for reklame. Dette er også hovedårsagen til, at influencer marketing fungerer: skabere af sociale medieindhold har en stærk bånd samt en loyal følger fundament. Influencere bliver ofte fulgt for netop deres produkt- og serviceanbefalinger.

Da influencer findes i mange forskellige nicheområder, er de fantastiske til at nå ud til en bestemt målgruppe. Der er mange såkaldte livsstils orienteret profiler i Danmark, der deler hele deres livsspektrum på sociale medier. Men der er også indholds skabere som er mere niche orienteret, nogle der kun har fokus på sport eller mad. I lande, hvor markedsføring af influencer er mere udviklet, er niche-influencere mere almindelige, for eksempel: ridning eller bogbloggere, hvilket betyder, at denne influencer følges af folk, der har en særlig interesse i dette felt, og det er en vidunderlig marketingskanal for et brand inden for det felt.

Influencer genereret indhold

Nathasja Lund Kvist (@nathasjalundkvist) x NORMAL A/S kampagne billede

Den vigtigste og mest indflydelsesrige kanal most influential channel for influencer marketing er Instagram der både har feed- og story-indlæg. I de fleste tilfælde, laver en influencer et passende billede eller en video af et brands produkt eller service, deler det på deres profil og modtager belønning fra brandet i produkter eller betaling.

I tilfælde af et nyt eller ukendt produkt, skaber de første indlæg primært opmærksomhed og interesse. I den næste fase af forbrugerens købsrejse, vil formålet for influencer være at overbevise en potentiel kunde: at introducere produktet, dele deres oplevelse og besvare spørgsmål der opstår undervejs om produktet. Når kunderne endelig er klar til at købe, kan influencer dele en personlig rabatkode eller en specifik opfordring til handling, med oplysninger om hvor man kan købe produktet. Instagram har gjort køb særdeles lettere ved at tilføje købsmuligheder shopping option direkte til app’en!

Antallet af influencerens følger base, den specifikke interesse for emnet, hans eller hendes troværdighed og indvirkningen på hans eller hendes følgere er grundende til, at influencer marketing har vist sig at være en af de mest effektive og omkostningseffektive markedsføringsmetoder.

2.  Er influencer markedsføring det rigtige for mig? 

Først ser det ud til, at influencer marketing er mere velegnet i markedsføringsstrategien for såkaldte “instagrammable” produkter, der ser smukke ud på billedet: skønhedsprodukter, mode og tilbehør, indretningsprodukter, mad og restauranter.Samtidig, afhænger det af influencers kreativitet – dog har vi også haft succesrige kampagner til banker, rengøringsprodukter, bilvask, forskellige begivenheder, endda en konkurrence om rengøring af haven!

Derfor tør vi på baggrund af vores hidtidige erfaring sige, at influencer marketing kan være velegnet til brands inden for mange forskellige områder. Det er dog værd at have målgruppen in minde. Da der er flere yngre mennesker, blandt brugere af sociale medier – for eksempel er Instagram’ største aldersgruppe er 25-34-årige, efterfulgt af 18-24 og 35-44 – influencer marketing på Instagram er bedre egnet til markedsføring af produkter målrettet til de yngre målgrupper.

 “Samtidig er dette muligvis ikke tilfældet – da der også er indholds skabere i pensionsalderen i udlandet, som har fokus på emner relateret til deres alder,” fortæller Piia Õunpuu, som har koordineret influencer marketingkampagner for store brands, som en del af PR Strategibureau PR Strategies.

“På samme måde er influencere også involveret i forretning, såsom LinkedIn, hvor kampagner for produkter / tjenester ikke er målrettet mod gennemsnittet.”Samtidig, er kønsfordelingen mellem Instagram-brugere relativt lige – i modsætning til den almindelige misforståelse. Mænd er hermed også aktive Instagram-brugere.

3. Hvordan kommer jeg i gang med influencer marketing? 

Det første skridt, at tage når man starter med influencer marketing, er at tænke klart:

 • Hvem er du som brand,og hvilken slags værdi skaber du?– hvis det ikke er klart for dig, vil du heller ikke være i stand til at gøre det klart for influencere, hermed deres følgere base.
 • Hvem er din målgruppe?– jo mere præcist du kan beskrive dem, jo ​​lettere bliver det for dig at forstå, hvilken indholdsskaber du skal arbejde med for at nå du til dem.
 • Kampagnens hovedformål– er det at være med på billedet, øge salget af nogle produkter, få indhold på dine sociale mediekanaler, samle nye følgere, øge antallet af besøgende i e-butikken eller noget andet. Samarbejdets struktur og udvælgelsen af influencere såvel som evalueringen af ​​resultaterne, afhænger af dette.
 • Key performance indicator (KPI)– i hver kampagne skal kun én indikator være i centrum: hvis målet med en enkelt kampagne er at øge salget, brandbevidsthed og antallet af Instagram-følgere, er alle resultater sandsynligvis at forblive moderat.

☝🏼Når disse aspekter er på plads, kan du begynde at arbejde på din influencer marketingstrategi influencer marketing story strategy mere detaljeret: hvilken slags indholds skabere vil du involvere, hvor mange, hvilken type indhold og hvor ofte influencers skal dele, og hvordan din influencer marketingbudget vil se ud.

Michelle x Normal
Promoty genereret indhold

Michelle Jarlby (@michellejarlby) x NORMAL A/S kampagne billede

Matlan Thihlum (@matlanthihlum )  x Zilver Denmark kampagne billede

Før du vælger de rigtige influencere, er det værd at definere selv kriterierne på hvilket grundlag du evaluerer potentielle partnere.For eksempel er det værd at overveje engagementsprocenten, publikums egnethed, influencerens interesser og værdier, kvaliteten af fotos og billedtekster der har været indtil videre.

I denne afsnit vil vi tale mere om at finde og udvælge influencere!

Det er også værd at tænke over tidsperspektivet med hensyn til strategi. Mens kortsigtede samarbejder er en god måde at opnå stærk synlighed på sociale medier, på kort tid (for eksempel inden højsæsonen) vil langsigtede partnerskaber langsigtede partnerskaber derimod fungere bedre på lang sigt da de er mere troværdige, autentiske, mere velegnede for begge parter og kræver mindre arbejde.

Da en velgennemtænkt strategi er et af de vigtigste aspekter for en vellykket kampagne, har vi sammensat et projektark til influencer marketingstrategi, som du kan downloade og derefter bruge som en guide!

aktivitetsplan for influencers

Samtidig er det naturligt, at strategien kan ændre sig over tid: for eksempel sagde den tidligere marketingchef fra Wolt Latvia, at når man gik ind på det lettiske marked, var det vigtigt for Wolt, at få så mange forbrugere i Riga som muligt, til at høre om den nye applikation. Derfor var deres første strategi at bruge rabatkoder: både influencere og deres tilhængere, der bestilte noget fra Wolt, fik et lavere leveringsgebyr takket være koden.

Senere, da brandkendskabet steg, blev FOMO-strategien (frygt for at gå glip af) introduceret: Wolt var synlig overalt for at få folk til at føle, at alle omkring dem altid bestilte mad fra Wolt, og dette skulle man også prøve.

4. Hvordan finder du de rigtige influencers?

Der er flere måder at finde potentielle partnere på: det ville være mest rimeligt at starte med dine egne klienter og følgere af sociale medier; du kan også gennemse Instagram og manuelt søge efter egnede indholds skabere eller bruge en influencer markedsførings platform som Promoty.

a) I blandt dine eksisterende kunder og følgere af sociale medier

Du vil sandsynligvis finde influencere, der rent faktisk bruger dine produkter / tjenester og er villige til oprigtigt at anbefale dem til deres følgere. Derfor er det mest sandsynligt, at du finder disse indholds skabere i din kundebase! Derudover kan du kontrollere dine sociale medier: hvem er de mennesker, der tagger dig i deres post eller stories og allerede anbefaler dit brand til deres bekendte? Hvis de har det rigtige publikum, vil du sandsynligvis arbejde med dem!

b) Fra Instagram

På Instagram kan du også søge efter egnede influencer manuelt. For eksempel kan du kontrollere forskellige hashtags og placeringer relateret til brandet. Hvis du vil nå ud til indholds skabere i et bestemt land, kan du søge efter indlæg lavet i byer i det specifikke lande og hashtags #advertising, #influencer osv. På det lokale sprog.

Du kan også finde egnede indholds skabere på Instagram-udforskningsside eller fra konkurrentens profil. Det er ikke værd at stjæle partnere fra et andet brand, men du kan søge inspiration, finde nye hashtags eller folk, der er interesserede i det felt, som du kan starte en samtale med.

c) Når du burger en influencer marketings platform

At finde de rigtige influencer manuelt er relativt tidskrævende – for eksempel, da vi stiftede Promoty Marketing, tog det os mere end 40 timer at finde 100 egnede indholds skabere. Dette er også en af grundende til, at vi oprettede Promoty!

Sådanne platforme er en hurtig og nem måde at finde egnede influencer på: gennem dem kan du søge efter indholds skabere baseret på placering, antal følgere, alder og andre kriterier, men også se tilhængernes demografi. Derefter kan du oprette en kampagne på få minutter, og egnede indholds skabere vil selv ansøge om brandets kampagne!

👉🏼 Læs mere på: A step-by-step guide til hvordan Promoty fungerer.

Influencer marketing

Miisa Halinen (@Misbu) x Dermosil kampagne billede

d) Influencere kontakter måske brandet selv

Selvfølgelig kan det ske, at nogle influencere henvender sig til dit brand med deres egne samarbejdstilbud. I dette tilfælde er det absolut værd at læse deres besked grundigt igennem, for at sikre sig at indholds skaberen specifikt vil arbejde med dit brand, og ikke bare har sendt den samme besked til adskillige brands. Derudover er det værd at tjekke influencers nuværende indlæg og publikums demografi for at sikre, at det er kompatibelt med brandet.

5. Hvordan udvælger du de perfekte influencer til dit brand?

At udvælge influencere er den største faktor for en kampagnes succes: Hvis et brand finder indholds skabere, der passer til deres brand, og hvis publikum matcher brandets målgruppe, vil kampagnen sandsynligvis blive en succes.

Her er fem punkter du skal være opmærksomme på, inden du godkender dit samarbejde:

1) Influencer’s story, emner and værdier

Det er absolut værd at tjekke, hvad indholds skaberen har talt om før , på sin profil, og hvordan det overlapper brandets temaer: for eksempel hvis en indholdsskaber tidligere har understreget vigtigheden af ​​ren mad på deres konto eller delt nogle tricks, for et miljømæssigt venlig livsstil, vil de sandsynligvis være gode til en øko-produktkampagne.

Når man ansøger til en kampagne på Promoty, inkluderer influencers også en kort note om årsagen til, at de vil deltage i kampagnen – dette viser ofte, hvor godt indholds skaberen passer ind i kampagnen.

2) Indholdets kvalitet

Hvis du vil bruge de billeder, der er oprettet af influencer på dine sociale mediekanaler, skal du først afgøre, om den visuelle stil fra en bestemt influencer, er et godt match med dit brand.

For eksempel, hvis alle de tidligere fotos af indholds skaberen er taget med en telefon og i mørke toner, bør du ikke forvente, at dit samarbejdsindlæg kommer ud i lyse toner og med en meget god kvalitet. Hvis brandet forventer billeder med en bestemt stil, er det bestemt værd at nævne det i kampagnebeskrivelsen.

3) Tidligere samarbejde

Det er også værd at kigge på antallet, indholdet og stilen af ​​influencer’s samarbejdsindlæg som de har indtil videre. Jo færre betalte indlæg på en indholdsskabers profil, jo mere omhyggeligt vælger de sandsynligvis deres partnere, og jo mere autentisk indhold kan du forvente. Derudover er det umagen værd at sikre sig, om din potentielle partner tidligere har samarbejdet med konkurrerende brands.

4) Instagram statistikker

Selvom antallet af følgere er en af ​​de første indikatorer, der skiller sig ud på en influencers profil, bør det ikke være altafgørende. Tværtimod: både i Danmark og på global skala bliver indholds skabere med et mindre publikum – mikroinfluencer – mere og mere vigtige.

De er effektive, hovedsageligt på grund af deres sammenhængende og involverede publikum: undersøgelser viser, at de i gennemsnit har 60% højere engagement end større influencer! Indholdsskabere med et mindre publikum er ofte mere autentiske, personlige og indeholder mindre samarbejder, derfor har de en større indflydelse på deres følgere. Selvfølgelig beder de også om lavere priser og er ofte villige til kun at arbejde for produkter og tjenester, hvilket betyder mindre investering og højere ROI for brandet.

Ud over antallet af følgere er det værd at se på den gennemsnitlige rækkevidde og engagementsprocenten for influencerens indlæg. Det viser, hvor mange tilhængere der kan lide billedet, kommentare, gemme eller dele indholds skabernes indlæg. Hvis indholds skaberens engagementsprocent er høj, betyder det, at skabers indhold betyder noget for sine tilhængere, og de kommunikerer aktivt med ham.

Samtidig er det værd at huske på, at jo højere antallet af følgere, jo lavere er engagementet – generelt er 3-5% engagement meget normalt for store influencere.

5) Kvaliteten af følger basen

Udover engagementet kan du også se på kommentarerne under influencerens indlæg: dette er normalt en god indikator for, om disse er af oprigtige fans eller bot-kommentarer i stil med “Cool post, tjek mit indhold” .

Hvis du markedsfører til bestemte lande eller byer, er det også vigtigt at sikre dig, at influencers publikum er baseret der – ellers vil samarbejdet medføre mange forskellige resultater.

Hvis du vil have et godt overblik over følger demografien (placering, alder, køn osv.), Kan du bede influencer om at sende et screenshot af deres publikumsvisning på Instagram. Du kan også bruge platforme til influencer marketing: for eksempel på Promoty kan du se influencer statistikker direkte fra Instagram:

Influencer data software

6. Hvordan skriver jeg en vellykket kampagnebrief for influencers?

Influencer marketings kampagnebrief er et omfattende dokument, som et brands repræsentant sender til indholds skabere inden samarbejdet. Briefingen skitserer normalt kampagnens formål, tidsplan, forventninger, forventede resultater og retningslinjer for oprettelse af indholdet.

En godt sammensat kampagnebriefing hjælper med at sikre, at uønskede overraskelser ikke opstår, og at resultatet lever op til brandets forventninger. Hvis der ikke indgås nogen separat kontrakt, udfører kampagnebeskrivelsen også en kontrakts rolle: hvis influencer accepterer dette skriftligt, vil han eller hun forhåbentlig have læst briefet grundigt og er klar til at følge de nævnte punkter.

Baseret på erfaring med mere end 1.500 kampagner, der blev lavet på Promoty, har vi skrevet nogle punkter ned, der bestemt bør nævnes i en ordentlig briefing:

1. Brand og produkt / service introduktion

Begyndelsen på briefet er stedet hvor du sælger dig selv og dit brand til influencer, gør den attraktiv samt skab spænding omkring det kommende samarbejde. En god tone er at starte med en kort introduktion af brandet: hvem du er, og hvad du står for. Brandværdier er uden tvivl et aspekt, som er altafgørende på om en influencer beslutter sig for, om han eller hun ønsker at indgå i samarbejdet!

2. En oversigt over kampagnen og dens mål

Det er meget vigtigt at angive formålet med kampagnen, så influencerens billedtekst, under deres post, stemmer i overensstemmelse med brandet. Ligeledes giver det et klart billede af hvad der skal kommunikeres ud til deres følgere samt hvad de opfordre dem til – billedteksten kan muligvis iscenesætte nogle funktioner i et bestemt produkt, informer folk om en salgskampagne, introducere et nyt produkt osv.

3. Detaljer og vilkår for samarbejdet

Den praktiske side er også værd at nævne i briefen:

 • Sociale mediekanaler, hvor indholdet skal deles;
 • Hvor mange indlæg og historier forventer du af influenceren;
 • Skal indholdet sendes til brandett til gennemgang, inden det går live;
 • Hvad er influencerens gebyr, og på hvilke betingelser betales det?

Det er vigtigt at påpege de vigtige datoer lige i begyndelsen af ​​samarbejdet: hvornår post og stories skal sendes til brandet til gennemgang, hvornår de skulle have været lavet osv. I dette tilfælde kan influencer planlægge sit arbejde bedre og til sidst skabe bedre indhold.

4. Forventninger til indholdet

Dette afsnit er til at lade indholds skaberen vide, hvad de skal huske / nævne i deres post eller stories:

 • Forventninger til det visuelle (toner og objekter i billedet osv.);
 • Mærkning af samarbejdsposten og advarselsbestemmelser, hvis det er nødvendigt;
 • Hashtags, links, salgsfremmende koder osv., Der skal nævnes i indlægget;
 • Sociale medieprofiler, der skal tagges i indlægget.

 

5. Rettigheder til brug af indhold

  Hvis du planlægger at bruge indholdet på dit brands hjemmeside, i reklamer eller på sociale medier, skal du inkludere dette i briefingen.

  Mette Høgh, influencer
  Influencer Mette Høgh

  Mette Høgh (@mettehogh) x Zigmundo Denmark kampagne billede

  Hvis du benytter en influencer marketings platform, så er briefen den kampagne, du har oprettet: på baggrund af den, bestemmer influenceren om han eller hun  vil deltage i kampagnen. Derfor er det altafgørende at gøre din kampagne attraktiv for indholds skabere – især for mindre kendte mærker. For eksempel kan du:

  • Bruge emojis til at tilføje karakter til din kampagne;
  • Bruge en FED for at fremhæve vigtige dele;
  • Tilføje billeder, videoer og links for at hjælpe influencer til bedre at forstå brandet;
  • Tilføje et moodboard, der formidler den ønskede tonalitet og følelse;
  • Tilføj et spørgsmål, som kampagnekandidaterne skal besvare: f.eks. “Beskriv, hvilken slags foto du ville tage” eller “.. hvad var din tidligere kontakt med x ligesom.”

  7. Hvilke samarbejder kan jeg lave med influencers?

  Den mest almindelige form for samarbejde, er sponsorerede indlæg eller stories på influencerens profil, hvor indholds skaberen introducerer brandets produkter og tjenester til sine følgere eller laver et indlæg, hvor produktet er med på billedet.

  1. Produkttest, anmeldelser og meninger  

  Da influencere ofte bliver fulgt for deres produktanbefalinger eller holder sig opdateret med nye produkter og tjenester, er dette en af de mest effektive former for samarbejde. Derfor er influencere ofte inkluderet i lanceringskampagner for nye produkter og tjenester! Da deling af din personlige oplevelse ofte afbalancerer reklameindtrykket, kan denne type samarbejde også understøttes af salgsfremmende koder og andre salgsstrategier.

  For indholds skabere, er det mest praktisk at lave produktanmeldelser gennem Instagrams Story, hvor vedkommen kan dele sine tanker og meninger lidt mere frit, i længere tid. Instagram profiler kan nu tilføje “links stickers”, der kan linke til webshoppen eller andre sider du ønsker at fører  trafik til.

  2. Rabat koder og andre salgs strategier 

  Salgsfremmende koder og markerede links er en funktionel og målbar måde at øge online salg. Hvis koden giver en betydelig rabat, vil influencer gerne dele den – da det også er værdifuld for influencers følgere!

  Selvfølgelig skal indholdsskaberen også, i dette tilfælde, dele sin egen oplevelse eller tilføje noget personligt til oplægget. På denne måde ser det ikke bare ud som et såkaldt “betalt” indlæg. For eksempel, hvis en indholdsskaber deler en salgsfremmende kode til en online skønhedsbutik, vil samarbejdet være mere effektivt, hvis de også deler deres yndlingsprodukter fra denne hjemmeside.  Indholdet vil fremstå mere naturligt, ligeledes vil følgere få gode anbefalinger og salget på webshoppen vil højst sandsynligvis stige.

  3. Giveaways

  Hvor brandets produkter distribueres i samarbejde med en influencer. Da denne form for samarbejde gavner begge parter, ud over at formidle brandbudskabet, vil både brandet og influencer opnå nye følgere. Influencers vil muligvis opkræve mindre for indlægget, hvilket gør giveaway til en meget omkostningseffektiv måde at markedsføre brandet på.

  Det er også populært at involvere influencere til at sende deres følgere til brandets egen giveaway eller et forbrugerspil – i dette tilfælde er influencerens opgave at forklare spillereglerne / indholdet og dirigere deres følgere til brandets sociale mediekonti eller deltage i et offline forbrugerspil.

  4. Skabelse af indhold til virksomhedens sociale medier og hjemmeside.

  Da mange indholdsskabere skaber fremragende godt foto- og videoindhold, er det en god måde at få kreativt indhold som man kan gøre brug af til sine sociale medier som virksomhed. Sådanne indhold er ofte mere emotionelt, trendy og social-medie-venligt end professionelt skabt indhold. Desuden er det betydeligt billigere at involvere influencere til at skabe indhold end at ansætte en fotograf og en model, leje et studie og få alt det nødvendige tilbehør!

  På Promoty har der været adskillige kampagner, der beder influencers om at oprette indhold uden at poste dem på deres personlige konti. Denne strategi er der i stigende grad en efterspørgsel for. Disse kampagner har vist sig at være særligt populære på det finske marked.

  Chilli Morsang influencer
  Nora influencer i samarbejde med DenpS
  Chistina magdalena

  Billeder taget af influencers på Promoty til DenpS kampagne i Danmark

  8. Hvordan belønner man influencers?

  I de fleste tilfælde, belønnes indholds skabare med enten kontant, produktkredit eller gratis produkter og service tjenester. Dette er alt afhængig af produktet, influencerens pris og form for samarbejde. Naturligvis kan man også lave en kombination af disse muligheder: for eksempel i tilfælde af langvarigt samarbejde belønnes influencer ofte med produkter under første samarbejde, hermed et oplæg, dernest en økonomisk belønning for efterfølgende oplæg.

  En undersøgelse fra 2015 „State of Influencer Engagement“ af Augure, viste at næsten 70% af virksomheder ikke betaler deres indholds skabere. I årenes løb er dette tal sandsynligvis faldet en smule. Feltet er mere udviklet og influencers indser i stigende grad deres værdi.

  Arbejder influencers også kun for produkter? Ja, hvis de virkelig kan lide eller værdsætter det, du tilbyder.  Dog ikke hvis prisen på produkter ikke kompenserer for det arbejde, de har udført. En professionel influencer, der dedikerer flere dage og bruger deres personlige ressourcer (kamera, belysning, tilbehør) til at skabe fotos, video eller tekst, fortjener en anstændig belønning.

  • Den nævnte undersøgelse fremhæver seks grunde til, at indholds skabere arbejder med brands:
  • Højere rækkevidde og vækst i deres følger skare (55%)
  • Mulighed for at skabe kvalitetsindhold til deres følgere (45%)
  • Påvirkning på ens reputation, øget troværdighed hos indholds skaberen (29%)
  • Rabatter, gratis prøver og andre fordele fra brandet (25%)
  • Mulighed for at tjene ekstra penge (24%)
  • Nye oplevelser: begivenheder, ture osv. (22%)

   

  Belønning med produkt og service

  Produkt kampagner hvor influenceren modtager gratis produkter/tjenester, produktkredit eller et gavekort, er særligt gode, fordi de kræver færre investeringer fra brandet og derfor sandsynligvis også har højere ROI.

  For det andet tiltrækker produktkampagner kun influencers, der alligevel bruger brandets produkter, og som gerne anbefaler dem til deres følgere – hvilket resulterer i mere ægte samarbejdsindlæg, der giver bedre resultater.

  For eksempel har et af vores mest succesfulde kampagner på Promoty været Sutu’s influencer-kampagne, hvis belønning var en pakke sivsugerør. Selvom det var mere et billigere produkt, fik de stadig mere end 400 indholdsskabere, inklusive dem med mere end 100.000 følgere, til kampagnen – de blev opfordret til at opgive plastikforbruget og dermed gøre verden lidt bedre. Her blev nogle influencers belønnet med penge og dermed kunne de gøre en ekstra indsats i at nå ud til de profiler, der reelt var interesseret i produktet, men blot manglede det sidste skub.

  Sutu sivsugerør influencer

  Før du tager en beslutning om belønningen for din kampagne skal være med penge eller om du skal belønne med produkter, så tænk på prisen, på det du tilbyder og prøv at sammenligne den med prisen på influencers, som du forventer at have i din kampagne. Hvis du for eksempel primært vil arbejde med mikro-influencers med 3.000 til 10.000 følgere, bør værdien af produktet for en succesfuld produktkampagne være mindst 210-350 kr. Hvis prisen på dit produkt er væsentligt lavere, er det værd at oprette en pengekampagne.

  Baseret på vores erfaring med Promoty kan vi sige, at kampagner hvor kun et meget lavt prissat produkt (mindre end 70 kr) tilbydes, højst sandsynligt ikke lykkes med deres influencer marketing – da lokale indholdsskabere normalt opkræver et højere gebyr, ville kun meget dedikerede fans være villig til at samarbejde for et sådant belønning.

  9. Hvordan måler man influencer marketing succes?

  Det sidste og vigtigste trin i enhver (influencer) marketingkampagne bør være analysen af ​​resultaterne: den kan bruges til at bestemme, hvor vellykket kampagnen var, hvilke indholdsskabere der bragte de ønskede resultater og også til at sætte budgettet for den næste kampagne.

  Måling af influencer marketing-resultater afhænger primært af formålet med kampagnen: Hvis målet er at øge brand awareness, bør du primært fokusere på de metrics, der er relateret til rækkevidden (rækkevidde, antal visninger). Men hvis målet er at fremme brandets image, så fokus hellere på indikatorerne relateret til engagementet: antal likes og kommentarer, engagement rate, antal nye følgere mv.

  Det sværeste er at måle effekten af ​​influencer marketing på salget – det er også hovedkritikken på dette område. I de fleste tilfælde bruges en af ​​to muligheder:

  a) Sporbare links, som influenceren kan tilføje til sin profil eller historie ved hjælp af “Swipe up”-funktionen. På Google Analytics kan brandet se, hvor meget trafik der er kommet til hjemmesiden via influencerens link, hvor mange og hvor mange indkøb der er foretaget.

  b) Personlige rabatkoder, der giver dig mulighed for at bestemme præcis, hvor mange salg hvert samarbejde bragte. Da influenceren kan tilbyde noget til sine følgere i dette tilfælde, er det en win-win løsning. Derudover giver det mulighed for mere nøjagtig måling end sporbare links – selvom en kunde, der ser det konkrete kampagneindlæg, går til e-butikken fra en anden enhed i stedet for influencerens delte link og foretager et køb, vil de sandsynligvis stadig bruge koden.

  Du kan læse mere om målingen af influencer resltater på “Hvordan du måler influencer markedsføring og ROI” 

  Helene Grau Brodersen Andersen x Matcha

  Efter de første samarbejdsposter starter løbende måling og optimering, hvor du kan udvælge de influencers, der bragte dig de bedste resultater, og fortsætte med at arbejde med dem. Det skal også huskes på, at det første indlæg måske ikke umiddelbart giver resultater: da forbrugerne i gennemsnit har brug for 7-8 kontaktpunkter for at træffe en købsbeslutning, er det værd at måle resultaterne over en lidt længere periode, en måned eller endda en kvarter.

  Resultaterne bør også deles med de influencers, der deltog i kampagnen. Desværre gør marketingfolk ofte ikke det: for eksempel udtalte en estisk indholdsskaber Anni Rahula at kun omkring 1/20 af hendes partnere har fortalt hende, hvor godt hun klarede sig efter samarbejdet. “Selv når man deler den personlige rabatkode, hvor det er muligt at måle præcis, hvor mange salg influenceren bragte,” undrede hun sig. “Selvom feedback er meget vigtig for udvikling,

  Hvis du ønsker, at alle dine kampagnestatistikker (rækkevidde, likes og kommentarer) skal være synlige på én platform, både via post og per kampagne, så flyt dine influencer marketing-kampagner til Promoty!

  mere om emnet